İçeriğe geç

Obaya Nasil Girilir

Öba kimler girebilir?

Eğitime kimler katılabilir? Bakanlığımıza bağlı ortaöğretim kurumları ve kurumlarda görev yapan öğretmenler.

Öba ya nasıl giriş yapılır?

Öğretmen Bilgi Ağı (ÖBA), seminer yerine geçmesi amaçlanan ve öğretmenlerin mesleki ve kişisel gelişimleri hakkında sertifika alabilecekleri bir sistemdir. ÖBA girişi için E-Devlet ve MEBBİS bağlantıları kullanılabilir.

Öba nedir ne işe yarar?

ÖBA, “Öğretmen Bilgi Ağı” anlamına gelir. Türkiye Cumhuriyeti Milli Eğitim Bakanlığı tarafından öğretmenlere sunulan çevrimiçi bir eğitim platformudur. ÖBA, öğretmenlere mesleki gelişimlerine katkıda bulunan çeşitli içerikler sunar. ÖBA, “Öğretmen Bilgi Ağı” anlamına gelir.

Öba internet ücretsiz mi?

EBA mobil uygulaması ve .tr için 8 GB mobil internet otomatik ve ücretsiz olarak sağlandı. Kampanya kapsamında .tr ve EBA mobil uygulamalarında kullanılmak üzere ülke içinde her ay 8 GB mobil internet ücretsiz olarak sunuluyor.

Öba da ön şartlı kurs nedir?

Üniversitemizde zorunlu dersler var mı? Üniversitemizde bazı dersleri alabilmek için, ilgili dersleri daha önce başarıyla tamamlamış olmak gerekir. Bu tür derslere ön koşul dersleri denir.

Öba ne zaman bitiyor?

Milli Eğitim Bakanlığına bağlı her derece ve türdeki eğitim kurumlarında görev yapan yönetici ve öğretmenlerin, 13 Kasım 2023 Pazartesi günü başlayıp 19 Kasım 2023 Pazar günü sona eren mesleki çalışmaları, Öğretmen Bilgi Ağı (ÖBA) aracılığıyla uzaktan eğitim yoluyla yürütüldü.

Hizmetiçi eğitimlere nasıl katılınır?

E-öğrenme platformunda “e-Eğitimlerim” sekmesine tıklayın. “Eğitimlerim” sayfasında “Eğitim programının adı” başlığı altında açık eğitimlere tıklayarak eğitime katılabilirsiniz.

Seminer ne zaman 2024?

Milli Eğitim Bakanlığı, 2023-2024 eğitim öğretim yılı çalışma takvimini açıkladı. Öğretmenlerin mesleki çalışmaları 2 Eylül Pazartesi günü başlayacak. Mesleki çalışmalar 2-6 Eylül tarihleri ​​arasında yapılacak.

Öba hangi seminer?

Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi Bu etkinlik; Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlerin, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin eğitimde kullanımı konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla düzenlenmiştir.

Öba eğitimleri MEBBİS e işlenecek mi?

Adayların eğitime kayıtlarını bireysel olarak MEBBİS veya e-Devlet şifrelerini kullanarak yapmaları gerekmektedir.

Öba formu nedir?

ÖĞRENCİ TANIMLAMA ARACI (SBA) VERİ GİRİŞİ SPA, İYEP çalışma takviminde belirtilen tarihlerde 3. sınıf öğrencilerine uygulanan ve İYEP’e alınması gereken öğrencileri belirlemek amacıyla kullanılan bir araçtır. Veriler Öğrenci Tanımlama Aracı ekranına girilir.

Seminerleri ne işe yarar?

Seminer, katılımcılara bir konu hakkında bilgi sağlamak için düzenlenen bir etkinliktir. Genellikle bir veya daha fazla konuşmacı vardır. İsteğe bağlı olarak, katılımcılar seminerin sonunda konuşmacıya soru sorabilirler.

Öba ya nereden girilir?

Seminerler belirtilen süre boyunca kesintisiz olarak yayınlanmakta olup, internet bağlantısı olan her yerden katılım sağlanabilmektedir. Seminerlere ÖBA platformu www..tr üzerinden erişim sağlanabilmektedir.

Devletin verdiği internet nasıl alınır?

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından belirlenen tarihler arasında adres üzerinden başvuruda bulunan ve başvurusu onaylanan aboneler, İnternet desteğinden yararlanabilecek.

Bir seminer kaç saat sürer?

Öğretmenlik adayları; sınıf içi, okul içi ve okul dışı uygulamalardan sonra Aday Öğretmen Yetiştirme Programı’nın uzaktan eğitim seminerine (160 saat) katılırlar.

Seminer kimlere verilir?

Ülkemizde seminerler yaygın olup üniversitelerde lisans ve yüksek lisans öğrencilerine yönelik iş kolu tanıtımlarının bir parçası olarak düzenlenmektedir. Günümüzde hemen hemen her alanda uzman, duayen veya eğitimci tarafından verilmekte ve toplumun her kesimine hitap etmektedir.

Mesleki gelişim dersine kimler girebilir?

Standart uzmanlık derslerinden biri olan “Mesleki Gelişim” dersi, uzmanlık alanına bakılmaksızın tüm atölye ve laboratuvar öğretmenleri tarafından aylık olarak verilmektedir.

EBA ve Öba nedir?

Eğitimde Bilgi ve İletişim Teknolojileri Dersi Bu etkinlik; Bakanlığımıza bağlı okul/kurumlarda görev yapan öğretmenlerin, Bilgi ve İletişim Teknolojilerinin eğitimde kullanımı konusunda bilgi ve becerilerinin artırılması amacıyla düzenlenmiştir.

Öba eğitimleri MEBBİS e işlenecek mi?

Adayların eğitime kayıtlarını bireysel olarak MEBBİS veya e-Devlet şifrelerini kullanarak yapmaları gerekmektedir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir