İçeriğe geç

Saf Demek Hakaret Mi

Saf mısın hakaret mi?

Şizofrensin, iki canın var: Sanığın katılımcıya yönelik, “Sen şizofrensin, iki canın var, doktora git ve bir an önce iyileş” şeklindeki sözleri, katılımcının şeref, haysiyet ve saygınlığına aykırı olmadığı için hakaret olarak değerlendirilmemiş, aksine ağır bir şekilde eleştirilmiştir (Y18CD- 2015/10949).

Hangi sözler hakarete girmez?

Örneğin, bir kişinin masasına insan dışkısı koymak veya birinin yüzüne tükürmek bir hakarettir. Kaba ve nezaketsiz sözler ve davranışlar hakaret teşkil etmez. “Ahlaksız, saygısız, yalancı, lanet olsun, lanet olsun” vb. Kaba ve nezaketsiz sözler hakaret teşkil etmez.

En ağır hakaret nedir?

Ağır eleştiri ifade eden ifadeler: Dinsiz, inançsız… Nezaketsiz ve kaba ifadeler: Cahil, kaba, görgüsüz, deneyimsiz, sen kimsin… Endişe ifadeleri: Çetesiniz, fakirsiniz, iki ruhunuz var, doktora gidin, ne yapıyorsunuz… 14 Şubat 2022

Herif hakaret mi?

Örneğin, bir kişiye “namussuz”, “şerefsiz”, “alçak”, “hayvan”, “köpek”, “aptal” vb. demek hakaret suçunu oluşturur.

Çakal demek hakaret mi?

Bu bağlamda hangi sözcüklerin suç teşkil ettiği Yargıtay içtihatları ile belirlenir. Önemli olan kişinin onur ve haysiyetinin çiğnenmesi ve değersiz olarak gösterilmesidir. Örneğin bu amaçla kullanılan “servet”, “geri zekalı”, “aptal”, “aptal”, “Avel”, “köpek”, “namussuz”, “çakal” gibi ifadeler hakaret suçunu oluşturur.

Kaşar kelimesi hakaret mi?

Saldırgan bir sıfat olarak, kashar kelimesi ahlaksız anlamına gelir. Birine koşer demek, onuruna zarar verebilecek ve toplumda kötü bir vicdan yaratabilecek son derece kaba bir kullanımdır. Bu nedenle, kashar bir hakaret suçu teşkil eder.

Amk hakaret sayılır mı?

– “Aptal mısın?”, “Aptal mısın?”, “Onun köpeği misin?” gibi soru işaretli ifadeler de hakaret suçunu oluşturur. Çünkü burada da fail, mağdurun onur ve haysiyetini ihlal etmeyi amaçlamaktadır. – “Aq”, “amk”, “mk” gibi sosyal medya kısaltmaları da hakaret suçunu oluşturur.

Mal mısın demek hakaret mi?

Savcı: “Mal” demek hakaret değil, kaba bir sözdür!16 Ağustos 2019

Küfür cezası kaç TL?

Hakaret suçunun cezası: Hakaret suçunun cezası günlük 20 TL’den az, 100 TL’den çok olmamak üzere, 5 günden az, 730 günden çok olmamak üzere verilir. Bu durumda, hakimin takdirine bağlı olarak 100 TL’den 73.000 TL’ye kadar değişen bir para cezası verilebilir.

Aq küfür olarak sayılır mı?

Örneğin, “a.q”, “a.m.k”, “mk” gibi küfürler hakarettir. Fail yine kurbanı aşağılamayı amaçlamaktadır.

Cahil demek suç mu?

Kaba sözler ve sert eleştiriler, katılımcının onurunu, haysiyetini ve saygınlığını ihlal etmediği için hakaret teşkil etmez. Bu nedenle cahilce hakaret suçu değildir.

Lavuk kelimesi hakaret midir?

Katılımcıya yönelik, “Seni buraya gömerim piç, sen benim kim olduğumu biliyor musun?” gibi ifadeler, “orospu” kelimesinin kullanılması nedeniyle hakaret teşkil etmemektedir.

Geri zekalı demek suç mu?

Hakaret suçu arabuluculuğa tabi suçlardan biri olup, hakaret suçunda arabuluculuk sağlanırsa ceza muhakemesinin durdurulmasına karar verilir. Son olarak hakaret suçlarına ve türlerine örnek olarak şerefsiz, aptal, geri zekalı, angut, pislik vb. gibi kelimeler verilmiştir. hakaret suçunu oluşturmaktadır.

Kör müsün demek hakaret mi?

Hakaret suçu, bir kişinin fiziksel bir kusurunu dile getirerek veya ona bir hastalık atfederek de işlenir. Örneğin, bir kişiye “kör”, “şaşı”, “topal”, “kambur”, “kel” vb. demek; Bir kişiye “psikopat”, “frengi hastası” veya “AIDS hastası” demek hakaret suçunu oluşturur…”

Beceriksiz hakaret mi?

Liyakatsiz, karaktersiz: ‘Beceriksiz, liyakatsiz, karaktersiz… bırak bu işi, emekli ol, insanları mağdur ediyorsun’ gibi sözler ve kaba hitaplar hakaret teşkil etmez (Y18CD-K.2017/11006).

Mal mısın demek hakaret mi?

Savcı: “Mal” demek hakaret değil, kaba bir sözdür!16 Ağustos 2019

Manyak mısın demek hakaret mi?

Maniac kelimesi psikolojik ve ruhsal olarak anormal olan kişiyi ifade eder. Bu kelime son derece kaba bir anlam taşıyan, kişiyi toplumda rahatsız edebilecek ve küçük düşürebilecek bir ifadedir. Yargıtay kararlarından da görülebileceği gibi “maniac” kelimesi hakaret suçunu oluşturmaktadır.

Salak kelimesi hakaret mi?

“İdiot” teriminin kullanılması kişiyi toplum içinde küçük düşürür, onurunu zedeler ve onurunu zedeler. Bu sebeplere ve Yargıtay’ın önceki kararlarına dayanarak, idiot hakaret suçunu oluşturur.

Basit insan hakaret mi?

Günlük hayatta kullanılan “şerefsiz, onursuz, aptal, geri zekalı, hayvan, pislik, alçak, orospu” gibi ifadeler basit ifadeler gibi görünse de karşıdakini rencide ettiği, onur, şeref ve itibarını zedelediği için hakaret suçunu oluşturmaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir