İçeriğe geç

Erik Türkiyede En Çok Nerede Yetişir

Türkiye’de erik hangi ilde yetişir?

Karaman. 1970’li yıllarda tek bir erik ağacının bile bulunmadığı, günümüzde “Erik Diyarı” olarak anılan Karaman-Mersin sınırları arasındaki Göksu Vadisi’nden elde edilen yeşil erikler, Türkiye’nin birçok şehrine gönderiliyor.

Erik en çok nerede meşhurdur?

Türkiye’de Doğu Anadolu Bölgesi’nin yaylalarında, Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin kurak ve çok sıcak kesimlerinde ve Marmara Bölgesi’nin bazı kesimlerinde yetişmektedir.

Erik hangi şehre aittir?

İlçemizde yıllık erik üretimi 6.248 tondur. Türkiye genelinde örtü altı erik üretimi bakımından Mersin birinci, Hatay Samandağ ise 20 bin metrekarelik alanıyla ikinci sırada yer almaktadır.

Şubat ayında erik bulunur mu?

Eriklerin soğuk ılıman iklimlerde ve hatta subtropikal iklimlerde (bazı çeşitlerin düşük soğutma gereksinimleri vardır) yetiştiği söylenebilir. Ülkemizin büyük biyoçeşitliliği ve farklı ekolojik bölgelerinin sunduğu olanaklar sayesinde erik 15 Nisan’dan itibaren piyasada bulunabilecektir; 4-5 ay boyunca piyasada görmek mümkündür.

En iyi erik cinsi hangisi?

Genel olarak erikler türlerine bağlı olarak çok farklı iklim koşullarında yetişebilir. Erik türlerinin iklim gereksinimleri farklıdır. Farklı iklim koşullarına en iyi uyum sağlayabilen P. Cerasifera’dır.

1 erik ağacı kaç kilo meyve verir?

-Yarı bodur yeşil erik fidanı ürün vermişse kaç kilo meyve verir? Erik fidanları tarlada ağaç başına 20-50 kg meyve verebilir. Saksıda bu verim azalır.

Türkiye’de kaç çeşit erik vardır?

Kaç çeşit erik vardır: Türkiye’de bu sayı 200’ün üzerindedir. Ülkemizde en ünlü olanıdır. Çeşitleri arasında ruh eriği, mürdüm eriği, rahip eriği ve tatlı Uryani eriği bulunur.

Erik neye iyi gelir?

Erikler, yüksek C vitamini içeriği sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirir. Normal kan pıhtılaşmasını sağlar ve kan damarlarının oluşumunu destekler. Eriklerde bulunan fitokimyasallar ve besinler, kalp hastalığına yol açabilen iltihabı azaltır. Kabızlığı giderir.

Erik ağacı nereye dikilir?

Erikler toprak gereksinimleri konusunda orta derecede seçicidir. Kenar kökleri olduğu için sığ topraklarda yetiştirilebilirler. Sürahi erikleri ayrıca zayıf, kötü drenajlı ve çok kireçli topraklarda da iyi sonuçlar verebilir.

Erik ağacı kaç günde bir sulanır?

Eriklerin marjinal kökleri olduğundan ve kökleri yüzeysel olarak geliştiğinden, su gereksinimleri derin köklü meyve türlerinden daha yüksektir. Bu nedenle, uzun kurak dönemlerde, erik ağaçları duruma bağlı olarak her 8-12 günde bir sulanır.

Papaz eriği ne zaman çıkar?

Can grubu en yaygın yetiştirilen erik çeşididir ve ağaçları geniş, sık dallı ve geniş taçlar oluşturur. Erken çiçeklenmesinden dolayı bazı yıllarda ilkbaharda geç donlardan zarar görür. Hasat genellikle nisan ayının sonunda, yeşil fazda gerçekleşir.

Anjelika erik Mürdüm eriği mi?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan, magnezyum ve potasyum kaynağı olan erik, mor renginden güç alan bir antioksidan kaynağıdır.

En iyi erik nerede yetişir?

Taçlı fidanlar kullanılarak erik yetiştirildiğinde; daha verimli üretim elde edilir. Erikler genellikle Ege, Marmara ve Akdeniz illerinde rahatlıkla yetişir. İllerden de anlaşılacağı üzere erik yetiştiriciliği için yeterli yağış alan ılıman bir iklime ihtiyaç vardır. Erik toprağı da oldukça önemlidir.

Yeşil erik hangi aylarda çıkar?

Yeşil eriklerin ilk hasadı Şubat ayında gerçekleşir. Bu dönemde çok fazla hasat olmadığından fiyatlar oldukça yüksektir. Nisan ve Mayıs aylarında hasat hızlanır ve ilkbaharda tezgahlarda yeşil erikler belirir. Genellikle yeşil erikler Haziran ayından sonra diğer erik çeşitleriyle değiştirilir.

Erik ağacının ömrü kaç yıldır?

Erik ağacı kaç yıl yaşar? Ilıman bir iklime ve suya ihtiyaç duyan erik ağaçlarının, gerekli iklim koşulları sağlandığı ve bakımı iyi yapıldığı takdirde ekonomik ömürleri en az 25 yıldır.

Erik ağacı kaç derece soğuğa dayanır?

Eriklerde taç yaprağının ucunda görülen kapalı tomurcukların -3,1 ile -1,1 °C sıcaklığa ulaşması beklenir; açılmış çiçekler 2,2 ile 0,6 °C’de tutulmalıdır; genç meyvelerin -1,1 ile -0,6 OC sıcaklığa dayanıklı olduğu bilinmektedir. Avrupa erikleri kış uykusu açısından +7’dir.

Erik ağacı kaç günde bir sulanır?

Eriklerin marjinal kökleri olduğundan ve kökleri yüzeysel olarak geliştiğinden, su gereksinimleri derin köklü meyve türlerinden daha yüksektir. Bu nedenle, uzun kurak dönemlerde, erik ağaçları duruma bağlı olarak her 8-12 günde bir sulanır.

Mersinde erik nerede bulunur?

Mersin’in Silifke ilçesinde seralarda yetiştirilmeye başlanan açık alanlardaki ağaçlarda yetişen erikler toplandı. İklimsel özellikleri nedeniyle birçok meyve ve sebzenin, özellikle çilek, muz ve domatesin yetiştirildiği ilçede erikler açık bahçelerden toplanıyor.

Anjelika erik Mürdüm eriği mi?

Yaz aylarının vazgeçilmezi olan, magnezyum ve potasyum kaynağı olan erik, mor renginden güç alan bir antioksidan kaynağıdır.

Tavsiyeli Bağlantılar: Çerkez Hangi Ilimize Ait

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Saatlik Escort