Samsun’un en büyük ilçesi hangisidir?
Samsun’un kasaba ve köylerinde yaklaşık 412.000 kişi yaşamaktadır. En kalabalık ilçe 312.332 kişiyle İlkadım’dır. En az nüfusa sahip ilçe ise Yakakent’tir. Yüzölçümü bakımından en büyük ilçe 1’dir.
Samsun merkez ilçesi hangisidir?
Bu değişiklikle büyükşehir ilçeleri Atakum, İlkadım, Canik, Tekkeköy olarak belirlendi. 2014 Türkiye yerel seçimlerinin ardından 2012 yılında çıkarılan 6360 sayılı kanunla büyükşehir sınırları ilin mülki sınırlarıyla özdeşleştirildi ve merkez ilçe kavramı ortadan kaldırıldı.
Samsun yaşanacak bir yer mi?
Samsun, her kesimden insan için yaşanabilir bir şehirdir. Uygun yaşam maliyetleri, iyi gelişmiş bir altyapı ve çok çeşitli sosyal olanaklarla şehir, yaşamak için çekici bir yer sunmaktadır.
Samsun’un hangi yerleri meşhurdur?
Samsun Gezilecek YerlerBandırma Vapur Müzesi.VezirköprüGazi Müzesi.Onur AnıtıBafra.Amisos Tepesi.Şahinkaya Kanyonu Tabiat ParkıAmazon Adası, Batı Parkı.Diğer yazılar…
Bafra mı büyük çarşamba mı?
Çarşamba, hem yüzölçümü hem de nüfus yoğunluğu bakımından Samsun’un ikinci büyük ilçesidir. Çarşamba, Bafra ilçesi gibi Yeşilırmak’ın biriktirdiği tortul bir ovadır.
Samsun Türkiye’nin en büyük kaçıncı şehri?
Toplam 1251 ilçesiyle Türkiye’nin 16. büyük kenti konumunu koruyan ve Karadeniz kıyısındaki en büyük kent olan Samsun’da, erkek nüfus bir önceki yıla göre 12 bin 562 kişi artarak 662,86 oldu. Kadın nüfusu ise 10 bin kişi artarak 164 kişi olarak 630 oldu.
Samsun kışın soğuk mu?
İlçenin iklimi yazları sıcak ve yağışlı, kışları ise ılık ve yağışlıdır. Ortalama yıllık maksimum sıcaklık 18 °C, minimum sıcaklık ise 14 °C’dir. Ortalama yıllık sıcaklık 15 0 C’dir. Ortalama yıllık yağış miktarı ulusal ortalamanın (676,5 mm) üzerindedir.
Samsun’un eski adı nedir?
Türk orduları döneminde Samsun, Danişmendliler tarafından kuşatıldıysa da alınamadı. Anadolu Selçukluları döneminde Samsun’un Müslüman yerleşimleri 1.
Samsun’da neyi meşhur?
Bafra Pide.Kavak Kaz Tiridi.Çarşamba Keşkeği.Bafra Nokulu.Çakallı Menemen.Kavrulmuş Fasulye Turşusu.Kıvratma Tatlısı.Kavrulmuş KırçanDaha fazla ürün…
Samsunda nerelerde denize girilir?
Samsun’da denize girilecek yerler: Omtel Plajı, Atakum. Omtel Plajı Samsun’un Mavi Bayraklı plajlarından biridir. … Çatalçam Plajı, Atakum. … 3. Atakum Plajı, Atakum. … Kurupelit Halk Plajı, Atakum. … İnci Plajı, Atakum. … Körfez Plajı, Atakum. … 7. Taflan Plajı, Atakum. … 8. Hürriyet Sahili, Çarşamba.Diğer yazılar…•14 Ağustos 2024
Atakum nasıl bir yer?
Atakum; 20 kilometrelik sahil şeridi, ormanları ve huzur veren doğal güzellikleriyle, Samsun ilinin yerli ve yabancı turistlerin en çok ilgi gösterdiği ilçelerinden biridir. Atakum çevresinde yürüyüş yaparken durup dinlenebileceğiniz veya piknik yapabileceğiniz doğal güzellikler arasında Atakum Kent Ormanı ve OMÜ Göleti yer almaktadır.
Samsun güzel bir şehir mi?
Her biri kendine özgü doğal güzelliklere sahip 17 ilçesi ve verimli tarım alanlarıyla bilinen Samsun, ülkenin en fazla yağış alan ili olmasına rağmen her mevsim sunduğu güzellikler nedeniyle yılın her ayında yerli ve yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor.
Samsun merkez ilçeleri nelerdir?
Merkez ilçeler: Atakum, Canik, İlkadım, Tekkeköy.
Samsun’un iklimi nedir?
Samsun genel olarak ılıman bir iklime sahiptir. Ancak kıyı ve iç kesimlerdeki iklim iki farklı özelliğe sahiptir. Kıyıda (Merkez İlçe, Terme, Çarşamba, Bafra, Alaçam, 19 Mayıs, Tekkeköy ve Yakakent) Karadeniz ikliminin etkileri görülür. Bu nedenle kıyı boyunca yazlar sıcak, kışlar ise ılık ve yağışlıdır.
Samsun Bafra’nın neyi meşhur?
Bafra, pidesi, köftesi, nokul ve kremalı lokumlarıyla ünlüdür. Nokul, hamuruna ceviz ve kuru üzüm eklenerek yapılır. Balkaymak dondurması da ünlüdür. Günümüzde maalesef unutulan erik yemeği lezzetli bir yemektir.
Samsun Atakum’un nüfusu kaç?
İlkadım ve Canik ile birlikte üç merkez ilçeden biri olan Atakum’un nüfusu 2018 yılı itibarıyla 202’dir.
Bafra merkez nüfusu ne kadar?
142.
Samsun İlkadım nüfusu ne kadar?
Samsun şehir merkezinde 2008 yılında kurulan bu ilçenin nüfusu 317.000 civarındadır. Yaklaşık 7,5 km’lik bir sahil şeridinde yer alan ilçede başlıca ekonomik faaliyet ticarettir.
Samsun Çarşamba nüfusu kaç?
138.