İçeriğe geç

Kırşehir Çullaması Nedir

Çullama ne?

TDK sözlüğüne göre Çullama’nın anlamı şöyledir: isim, Çullamak eylemi. Halk arasında tavşan ve kuzu etiyle yapılan bir hamur kızartması yemeği.

Kırşehir’in en ünlü yemeği nedir?

Kırşehir yemekleri Türkiye’nin en popüler ve ünlü yemekleri arasındadır. Kırşehir denildiğinde akla ilk gelen yemeklerden biridir. Ayran çorbası Kırşehir’de en çok tüketilen yemeklerden biridir. Kırşehir halkı arasında da popüler olan bu yemeğe nohut ve domates de eklenir.

Kırşehir neyi ile ünlü?

Bu listede Kırşehir Kaplıcaları’nın tarihi ve doğal güzelliklerini hatırlatmak istiyoruz. Mucur Yeraltı Şehri.

Girit usulü çullama nedir?

Çullama, milföy hamuru ve tavuktan yapılan özel bir yemektir. Görünümü ve tadı klasik börek tariflerine benzer. Çoğunlukla Akdeniz, Ege ve Kıbrıs mutfağında bulunur.

Çullama hangi yöreye ait?

Afyon/Afyonkarahisar’da çok eski bir geçmişi ve coğrafi sınıra özgü bir üretim yöntemi olan çullama köftesinin isminde “çullama” geçmektedir; kızartıldıktan sonra köfte yüzeyinde oluşan saçaklar nedeniyle kullanılmaktadır.

Çullama köfte hangi yöre?

Çullama Köfte Tarifi İçin Malzemeler (Afyonkarahisar Yöresi).Köfte için; 200 gram kıyma.

Kırşehir’de ne yenir?

Tandırda Çömlek Paça: Kırşehir yöresine özgü bir sakatat yemeğidir. Kuzunun ayakları ve başı temizlendikten sonra tencereye konur. Çeşitli sebzeler ve domateslerle hazırlanır. Çullama: Tavuk veya kırmızı etten yapılan bu yemek yöre halkı arasında oldukça popüler bir lezzettir.

Kırşehir adı nereden gelmiştir?

Daha önce Makissos (Macissus) olarak bilinen şehir, İmparator I. Justinianus (527-568) döneminde yeniden kurulmuş ve Justinianopolis adını almıştır. Türkler, uçsuz bucaksız kırsalın ortasında yükselen bu şehre “kır kasabası” adını vermişlerdir. Zamanla, kırsal kasaba halk arasında “Kırşehir” olarak bilinir hale gelmiştir.

Mucur neyi meşhur?

Mucur, Kırşehir ilinin bir ilçesidir. Yerel Mucur halılarıyla ünlüdür. Yer altı şehri ve turistik tesisleri turizmi teşvik eder. Seyfe Gölü ve Mucur Çöküntüsü ilçe sınırları içindedir.

Kırşehir’de en çok ne yetişir?

İlde başlıca tarım ürünleri buğday, arpa, nohut, ayçiçeği ve şeker pancarı olup, nadiren domates, biber ve taze fasulye yetiştirilmekte olup, yetiştirilen meyveler ise ceviz, elma, armut, badem ve üzümdür.

Kırşehir neden önemli?

Bölgenin Roma İmparatorluğu tarafından fethedilmesiyle Kırşehir önemli bir ticaret merkezi haline gelmiştir. Roma döneminden kalma birçok antik kalıntı şehrin tarihi hakkında bilgi vermektedir. Bizans İmparatorluğu döneminde önemini koruyan Kırşehir, birçok savaşın yaşandığı bir bölgeydi.

Kırşehir’den ne alınır?

Kırşehir’in En Ünlü Yemekleri ve Alınabilecek Hediyelik Eşyalar Ayrıca Kırşehir’de alınabilecek hediyelik lezzetler arasında ceviz sucuğu, besmeç, tarhana, kaman cevizi, pestil, dondurulmuş köfte, erişte, pekmez, bulgur ve baharatlar da yer alıyor.

Çullaması nasıl yapılır?

Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

Girit ne yenir?

Girit Yemeği: Otlarıyla Ünlü Bir Mutfak#1 Baharatlı Tangle Ellybal, Girit Usulü @instagram. … #2 Balkabağı Sinkonta. … #3 Unutulmuş Bir Girit Yemeği: Etli Minik Enginar. … #5 Elbasan Tavası (Videolu) … #6 Zeytinyağlı Sultani Bezelyesi. … #7 Bol Yeşillikli Girit Krepleri. … #8 Girit Ravioli … #9 Girit Usulü Dolma EnginarDaha Fazla Makale…

Dut çullaması nasıl yapılır?

Dutları saplarından ayırın ve sıcak suda 5 dakika bekletin. Tereyağını tavaya koyun ve eritin, süzülmüş dutları ekleyin, yaklaşık 3 dakika soteleyin ve toz şekeri ekleyin. Birkaç kez çevirdikten sonra ayrı bir kasede çırptığımız yumurtayı ekleyin. Yumurta pişince dutlu chuklamamız hazır.

Maraş çullama nasıl yapılır?

Çullama nasıl hazırlanır: Yumurta, tuz, kabartma tozu ve yoğurdu bir kasede çırpın. Karışım kek hamuru kıvamına gelene kadar karıştırılır. Bu arada su, şeker ve limon suyundan bir şerbet hazırlanır. Daha sonra kesilmiş bastikler hazırlanan yumurta karışımına batırılır ve kızgın yağda kızartılır.

Tavşan çullama nedir?

İki bisküvi arasında lokum. Ege bölgesinde tavşan etinden yapılır.

Çullama tatlısı nerenin?

İşte Çullama’nın adım adım tarifi… Çullama, geçmişten günümüze ulaşan tatlılardan biridir. Kahramanmaraş’ta Dulkadiroğlu Beyliği döneminde ortaya çıktığı düşünülen Çullama’nın ana malzemesi üzüm suyundan yapılan baskıdır.

Patlıcan çullama nedir?

Size közlenmiş patlıcanın sotelenmiş sebzelerle buluştuğu Amasya’dan çok hafif ve lezzetli bir tarif bırakıyorum. Size közlenmiş patlıcanın sotelenmiş sebzelerle buluştuğu Amasya’dan çok hafif ve lezzetli bir tarif bırakıyorum.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

şişli escort
Sitemap
son dakika haberleriCasibomholiganbetCasibominstagram takipçi satın al